12:20
Декада творчості Т.Г. Шевченка
 

Цікаво пройшло святкування 199-річниці з дня народження Т.Г. Шевченка в Кіровській ЗОШ І-ІІ ступенів.

     

Всі учні школи взяли активну участь у цьому заході.

         Гарно прибрана зала. Барвінком та живими квітами уквітчаний портрет Тараса Шевченка. «Кобзар» на столі, запалена свічка. Вчитель української мови та літератури Обнявко Л.А. та Свідова Г.Й. зі своїми вихованцями підготували літературний ранок, присвячений роковинам нашого поета.

         Малий Тарас пасе вівці (з роллю Тараса добре вправився учень 7 класу Бурлаченко Павлик. Він також прочитав вірш «Мені тринадцяте минало»). Цікаво поставили учні сценку «Тарас та його подруга Оксанка» - Тарасик – Бурлаченко Павлик, Оксанка – Безпалько Зорина, учениця 6 класу.

         Учні самі розповіли багато цікавих фактів із життя нашого Кобзаря. А як артистично, з яким старанням, запалом учні читали вірші Шевченка.

         Свято пройшло під девізом:

                   Я так її, я так люблю,

                   мою Україну убогу,

                   Що проклену святого Бога,

                   за неї душу погублю!

         Вчителі одягнені в національний одяг, учні також – вишиті сорочки, віночки, кольорові стрічки. Найактивнішими були учні 7 класу: Бурлаченко П., Зеленчук А., Возна Н., Яловчук Д., Мотрой Б., Прищенко С., Машкевич П., учні 6 класу: Юрченко А., Дорогов В., Кабанюк О., учні 9 класу: Шевлякова А., Лівіцька Г., Громов Д.

         Як підсумок проведеного заходу прозвучали слова вчителя української мови Обнявко Л.А.:

 «По-народному глибинне шевченківське слово – то невичерпна скарбниця поетичної мудрості і краси. Шевченко – це наша душа, наша мудрість, це наша сила. Які б нещастя й муки не випадали на долю нашого народу, він вистоїть, якщо буде з нами Тарас Шевченко і його заповіт.

Нехай же в кожній хаті на чільному місці лежить «Кобзар», щоб слово його, не забуте і нині, вічно ходимо по Україні. Та святиться душа наша великою мудрістю безсмертного генія великого народу!»


Категорія: Свято в школі | Переглядів: 513 | Додав: :-)
Всього коментарів: 0
avatar