12:41
Про проведення позакласних заходів з мови, присвячених Дню рідної мови
Кожного року в лютому місяці ми проводимо свято, присвячене Дню рідної мови. Підготовка до свята ведеться заздалегідь.

         Створюємо комісію по підготовці та проведенню свята з участю вчителів-словесників, вчителів початкової школи та учнів.

         Розробляємо план та програму тижня, розподіляємо обов’язки. Учням дається завдання підбирати матеріали до проведення свята. Велику допомогу в цьому надає нам шкільний бібліотекар

 Громова Т.Д.

         Одночасно з повідомленням про тиждень мови вивішуємо оголошення про конкурси, які будуть проводитися під час проведення цього свята. У школі було проведено такі конкурси:

         18 лютого – конкурс на кращу літературну газету класу.

У цьому конкурсі перемогли учні 7 класу, які найкраще створили та оформили газету.

         19 лютого – конкурс декламаторів.

У цьому конкурсі брали участь учні 5-9 класів. Переможцями стали  такі учні: Левицька Галина 9 клас – 1 місце, Бурлаченко Павло 7 клас – 2 місце, Беспалько Зорина 6 клас – 3 місце.

         20 лютого – конкурс оповідачів.

Переможцями стали учні 9 класу  Громов Дмитро та Гончар Андрій.        21 лютого – проведено позакласний захід (усний журнал) на тему «Солов’їну, барвінкову,

           колосисту – на віки –

           українську рідну мову

           в дар мені дали батьки»

Після проведення усного журналу  учні школи під керівництвом Свідової Г.Й. провели концерт під девізом:

« Не дай догоріти!»

«Підтримай вогонь рідної мови»

Ось тут діти найкраще проявили свої здібності, свій талант. Учасники свята одягнули українські національні костюми. Весело майоріли віночки у дівчаток на головах, барвінково майоріли вишиванки. Виступ декламаторів супроводжувався прекрасними піснями про рідну мову, про Україну. Пісні виконував ансамбль дівчаток під керівництвом Свідової Г.Й. Виконувалися такі пісні: «Людям на добро», «Рідна мова», «Веселкова».

         Прослухали діти пісні у виконанні Наталки Бучинської «Мова єднання» та «Гімн мові». Прекрасно звучала пісня у виконанні учениці 9 класу Шевлякової Альони «Я бажаю вам добра».

         Учні 1-4 класів теж старанно готувалися до свята. Всі вони були одягнені у вишиванки. На свято були запрошені батьки. Свято пройшло цікаво, зал був уквітчаний гірляндами з калини, барвінку, українськими вишитими рушниками.

Наші учні дуже талановиті, і майже всі взяли участь у проведенні свята. Задоволення отримали всі: і гості свята, і учасники.


Категорія: Свято в школі | Переглядів: 720 | Додав: :-)
Всього коментарів: 0
avatar